ایجاد رضابت در زندگی با انجام ۵ کار مهم

5 گام تا ایجاد رضایت در زندگی

ایجاد رضایت، فرآیندی است که فرد به واسطه انجام آن، نسبت به ارکان زندگی خود احساس رضایتمندی و کفایت می‌کند. تعریف رضایت به خودی خود به معنی حس لذتی است که حاصل برآورده کردن خواسته ها، انتظارات، توقعات و نیاز های فرد می‌باشد. تعریف کفایت نیز کیفیتی از بودن است که فرد استحقاق شرایط کنونی را برای خود قائل است.

ایجاد رضایت و اهمیت آن:

ارتقا سطح رضایت ما از زندگی به صورت مستقیم بروی سلامت ما را تاثیر می گذارد و باعث بهبود عملکرد ما و در نتیجه آن ایجاد رضایت بیشتر می شود. در زمینه های مختلف زندگی می توان به ایجاد رضایت کرد.مواردی نظیر: رضایت شغلی، رضایت مالی، رضایت عاطفی، رضایت از سلامتی، رضایت از خانواده، رضایت از اوقات فراغت، رضایت از روابط دوستانه و رضایت از رشد فردی. برای ارزیابی میزان رضایتمندی خود میتوانید از ابزار چرخه رضایت به رایگان استفاده نمایید. در صورت تمایل برای اگاهی بیشتر در مورد این ابزار مقاله مربوط به این چرخه را میتوانید مطالعه فرمائید.

۵ گام تا ایجاد رضایت در زندگی:

برای ایجاد رضایت کارهای مختلفی می توان انجام داد، اما در اینجا به ۵ مورد از موثر ترین و مورد تایید ترین روش های ایجاد رضایت در زندگی فردی می پردازیم.

شناخت ترس های خود و مواجهه با پوچی و تو خالی بودن آنها.

ایجاد رضایت - مواجهه با ترس ها عامل رضایتمندیاینها نمونه های از ترس هایی بود که ما را از کارهایی که می خواستیم انجام دهیم، دور می کردند. حالا شما به زندگی خود نگاه کنید که چه کارهایی را دوست دارید انجام دهید اما بواسطه ترسی از انجام آن دوری می کنید. یادتان باشد که برای ایجاد رضایت باید قدم بردارید و یک قدم مهم این است که این ترس ها را ببینید!به عنوان مثال به کاری که به شدت از آن بیزار هستید ادامه می دهید. چون میترسید بی کار بمانید و به طبع آن بی پول. بدتر از آن گرسنه و از شدت گرسنگی، با مرگ مواجه شوید!. بله مرگ. بزرگترین ترس ما ترس از مرگ است. ولی آیا واقعاً بیرون آمدن از کاری که از آن بیزار هستید و اشتغال به کاری که دوست دارید واقعاً منجر به مرگ شما می شود! خیر.

شناخت علایق خود و حرکت در مسیر آنها.

ایجاد رضایت - علایق ما راه رسیدن به رضایتاز کاری که میکنید راضی نیستید و دائم در ذهن خود در جنگ هستید! اوقات فراغت خود را نمی‌‌دانید چگونه بگذرانید و برای مواجه نشدن با این ندانستن همواره به کشنده ترین ابزارهای زمان روی می آورید! همه وقت خود را برای راضی کردن دیگران صرف می کنید! خوب، خبر بدی برای شما دارم. شما نمی‌دانید علایق واقعی شما چیست.تا وقتی من از علایق واقعی خودم مطلع نباشم، بدنبال زندگی کردن علایق دیگران هستم. به احتمال خیلی کم این کارها در من ایجاد رضایت ماندگار میکند، زیرا که از علایق ما نشات نگرفته اند و مانند پوشیدن لباس فردی دیگر بدقواره بر تن ما خواهد نشست.قدم سخت اما بسیار مهمی در پیش دارید، لیستی از کارهای مورد علایق خود تهیه کنید.  توجه داشته باشید که اینها برای خود شما باشند و نه بواسطه خواست پدر و مادر و یا محیط پیرامون تان به این لیست اضافه شده باشند. برای یکبار هم که شده به خود خودتان گوش دهید و بشنوید چه دوست دارد.

پیدا کردن هدف و برنامه ریزی کردن برای دستیابی به آنها.

برای ایجاد رضایت هدف گذاری لازم و ضروری است.پیدا کردن هدف درست می تواند به ما کمک کند تا هر لحظه در راستای ایجاد رضایت فردی خود قدم برداریم. هدفی که در راستا علایق ما باشد و ما را به چیز ها و یا کارهایی که دوست داریم نزدیک تر میکند. یادمان باشد که هدف باید هوشمند و یا SMART باشد. برای جزییات بیشتر بروی SMART   کلیک نمایید.در ادامه هدف خود را به گامهای کوچک تبدیل کنیم. گامهایی که برداشتن آنها حداکثر ۱ روز زمان بگیرند و سپس این گامها را در روزهایی از تقویم که فرصت انجام آنها را دارید به ترتیب بچینید. به ترتیب زمانی حرکت کنید و به انجام آنها مقید باشید. پس از انجام هر کدام از گامها در کنارشان تیک بزنید. به همین سادگی می توانید برنامه ریزی کنید. برای جزییات بیشتر میتوانید از خودآموز های ما استفاده نمایید

جشن گرفتن دستاورد های تان، حتی کوچک.

ایجاد رضایت با جشن گرفتن دستاورد هاوقتی شما دستاورد های خود را جشن می‌گیرید، اعتماد به نفس خود را بالا میبرید و به این ترتیب ظرف توانمندی های خود را گسترش می دهید. شما با جایزه دادن به خود، ذهن تان را به این جایزه عادت می دهید و این باعث می شود که باز برای دستاورد های دیگر انرژی و انگیزه داشته باشد.در صورت راحتی، دستاورد های خود را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید. به خودتان هدیه بدهید، برای خودتان یک تالار افتخارات ایجاد کنید و جوایز و دستاورد های خود را آنجا به نمایش بگذارید. اجازه دهید ذهن شما،‌ شما را فردی پر دستاورد و پرافتخار ببیند.

بخشیدن خود و یادآوری این موضوع که شما کافی هستید.

ایجاد رضایت با صلح با خود کلید می خوردبخشیدن خود در شما ایجاد صلح میکند و میدانیم که در صلح امکان آبادانی و ساخت وجود دارد. به جای تنبیه خود به خاطر شکست ها و به ریشه یابی دلایل شکست بپردازید و با صبوری و توجه به برطرف کردن آن موارد بپردازید. تمرکز خود را به جای حاشیه های مانند شکست های قبلی بروی موضوعات پیش روی که امکان پیروزی های جدید است قرار دهید.فراموش نکنید که بخشیدن نسبی نیست و نیاز است که تمام و کمال خود را ببخشیم. به خود یادآوری کنیم که کامل نیستیم اما کافی هستیم.

ایجاد رضایت با کوچتو

ما در کوچتو به شما کمک خواهیم کرد تا با توجه به موضوعی که شما خواهان ایجاد رضایت و یا بهبود آن در زندگی خود هستید، مربی مناسب و کارآزموده ای را به شما معرفی کنیم. در ادامه مسیر با استفاده از ابزارها و روش های متنوع، همراه شما در این مسیر باشیم. و رسیدن شما به اهداف و در نتیجه آن ایجاد رضایت برای شما را تسهیل و به قطعیت نزدیک کنیم.در صورت تمایل میتوانید از لینک زیر برای ثبت نام و ارائه درخواست دریافت مربی اقدام نمایید.

جمع بندی:

در مسیر ایجاد رضایت، باید ترس ها و علایق خود را بدرستی بشناسیم. با توجه به آنها هدف های خود را تعیین و برای آنها برنامه ریزی کنیم و در این مسیر تک تک دستاورد هایمان را قدر بدانیم و برای اینها جشن بگیریم. هرگز به خودمان بی احترامی نکنیم و بدانیم که کافی هستیم و انرژی خود را صرف رسیدن به سراب های کمال گرایی نکنیم.

5 دیدگاه
  • babak
    babak گفت: اردیبهشت ۲, ۱۴۰۰ پنجشنبه
    پاسخ

    سلام

  • امیر حسین
    امیر حسین گفت: تیر ۴, ۱۴۰۰ جمعه
    پاسخ

    سلام. ممنون از مطالب و محتوای خوبتون. بعضی از مطالب نیاز به ویراستاری مجدد دارن. اشتباهات گرامری و دستوری زیادی دارن. به عنوان مثال بخش اول همین مطلب.

    • بابک کبیری
      بابک کبیری گفت: تیر ۶, ۱۴۰۰ یکشنبه
      پاسخ

      سلام امیر جان،
      ممنونم از فیدبکی که دادی، در اسرع وقت تمامی مطالب را بازبینی می کنم.
      شاد باشی

  • جواد
    جواد گفت: مرداد ۴, ۱۴۰۰ دوشنبه
    پاسخ

    سلام
    بخش ۱ به نظرم ناقص هست
    قسمت “اینها نمونه های از ترس هایی بود” اشاره به جایی از متن نداره

    • بابک کبیری
      بابک کبیری گفت: مرداد ۲۴, ۱۴۰۰ یکشنبه
      پاسخ

      سلام جواد عزیز،
      ممنونم که نقص مطلب را گوشزد کردید، حتما مورد مذکور را در ویرایش مجدد اصلاح می‌کنیم.
      شاد باشی

  • دیدگاه تان را بنویسید نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد